Team High Tech Crime wint Anti Fraude Award

vrijdag 6 oktober 2017

Utrecht - Driebergen - Team High Tech Crime (THTC) heeft donderdag 5 oktober de Anti Fraude Award gewonnen. Het team is onderscheiden tijdens het Fraude Film Festival in Utrecht, omdat het dit jaar Hansa Market heeft overgenomen op het dark web, voor het succesvolle onderzoek naar Ennetcom en de rol bij het project NoMoreRansom.

THTC was genomineerd vanwege de overname van de Hansa Market op het dark web en het succesvolle onderzoek Ennetcom. Dit zijn twee (van de) baanbrekende en succesvolle prestaties van het THTC in het afgelopen jaar. Beide acties leverden zeer waardevolle informatie op voor de politie. Verder is THTC initiatiefnemer van het succesvolle project “NoMoreRansom”.

Opsporingsdiensten en IT-beveiligingsbedrijven hebben in dit publiek-private initiatief de krachten gebundeld om de activiteiten van cybercriminelen te verstoren. Dit gebeurt door encryptietools beschikbaar te stellen voor slachtoffers om hun versleutelde bestanden op hun computer te ontsleutelen.

THTC streed met deze twee andere genomineerden om de award:

het platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money en de co-founders van de Stichting GDI.Foundation, Vincent Toms en Victor Gevers.

Het Fraude Film Festival brengt verschillende netwerken uit de publieke en private sector bij elkaar. Het vertonen van inspirerende documentaires en het aangaan van kritische debatten staan hierbij centraal. Het Fraude Film Festival neemt binnen deze debatten een neutrale, onafhankelijke positie in.

Lees hier meer over het Fraude Film Festival.

 

Bron afbeelding: Fraude Film Festival

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Houten | 112 alarmeringen Houten | Goedkoop Tanken in Houten | Supermarkten in Houten | Weerbericht Houten